13 Şubat 2012 Pazartesi

Whitney Elizabeth Houston

Popun Kraliçesi olarak bilinen Whitney Houston'ın ani ölümü bütün dünyanın dikkatini çekti. Bende bunun ışığında biraz geç de olsa kendisi hakkında bilgilendirici bir yazıyı blog sayfamda ölümsüzleştirmeye karar verdim. Aslında Whitney Houston ile ilgili sahip olduğum tüm bilgi "I Will Always Love You" ve "The Bodyguard"'dan bir karış öteye gitmezdi. Eğer sizde benim gibiyseniz ve yazının devamında alacağınız bilgileri merak ediyorsanız okumaya devam edin. İsterseniz şu anda buraya  tıklayarak Whitney Houston müzikleriyle yazıyı süsleyebilirsiniz.

Vikipedi'nin Whitney Houston hakkında verdiği ansiklopedik bilgilerin ilk satırında "Dünyanın en çok ödül alan bayan sanatçısı ünvanını alarak rekorlar kitabına girmiştir" cümlesi bulunmakta. Yaşamı boyunca 6'sı Grammy olmak üzere toplam 415 ödülü kazanmayı başarmış.

Sadece bu bilgi, benim gibi müzik bilgisi 0'la 1 arasında olan bir adamın bile ilgisini çekmesine fazlasıyla yetti.

Sanatçı genleri bulunan bir aileden gelen Houston, çocukken kilise korolarında şarkı söylemeye başlayarak müzik kariyerine ilk adımlarını atmış. Zaman içerisinde annesi Aretha Franklin'in, Chakka Khan'ın ve Lou Rawls'ın vokalistliğini yapmış(Bu isimler bana bişey ifade etmiyor açıkcası). Modellik de yapan Whitney, "Glamour" ve "Seventeen" gibi dergilerin kapaklarını süslemeyi başarmış. 

1984 yılında "Hold me" isimli ilk hit parçasından sonra çıkardığı albümler;

1985 - Whiney Houston
1987 - Whitney
1990 - I'm Your Baby Tonight
1992 - The Bodyguard Soundtrack
1995 - Waiting to Exhale Soundtrack
1996 - The Preacher's Wife Soundtrack
1998 - My Love Is Your Love
2000 - Whitney: The Greatest Hits
2001 - Love, Whitney
2002 - Just Whitney
2003 - One Wish: The Holiday Album
2004 - Artist Collection: Whitney Houston
2007 - The Ultimate Collection
2009 - I Look to You

1992'de Whitney, Oscar'lı aktör Kevin Costner'la The Bodyguard adlı filmde başrolu paylaşmış ve film fazlasıyla beğenilmiştir. Ama asıl başarı Whitney'in filmden sonra çıkardığı soundtrack albümle gelmiştir. Dünya çapında 42 milyona yakın satan soundtrack Whitney'in en büyük hitlerini barındırmaktadır. 

Abümleri dünya çapında 170 milyondan fazla satan Whitney Houston 11 Şubat 2012 de Los Angeles'daki Beverly Hilton otelinde ölü olarak bulunmuştur.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...