20 Şubat 2012 Pazartesi

Kılıf

Kılıflarla karşılaşmak sıradan bir hadisedir. Hayatımızın her alanında kılıflar mevcuttur. Kılıf; malzemeyi dışarıdan çevreleyen kap olarak tanımlanır.

Gözlemime göre kılıflarla yoğun olarak elektronik mağazalarında karşılaşırız. Son moda teknoloji harikası cihazlarımızı dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale getirebilmek için kullanırız. Faydalıdır, ömür uzatır. Aslında yan ürün olmasına rağmen başlı başına koca bir sektör olup, fahiş fiyatlarla satılarak üreticinin yüzünü güldüren ticari bir malzemedir.

Kıyafetler de kılıf olarak sayılabilir. Eğer nüdist değilseniz (yani sergilemeyi fazla sevmiyorsanız) zaten birçok kıyafetiniz vardır.

Kimi zaman da karşımıza ambalaj adı altında çıkar ki bu biraz tehlikelidir. Asıl amacı yine içindekini korumak olsa da süslü halleriyle genelde gözümüzü boyamak için kullanılır. Göz boyamanın içine hataları örtmek de konulabilir, malın fiyatını katlaması da. Ambalajı tanımlamam istense, sessiz pazarlamacı veya sahte güzellik şeklinde tanımlayabilirim. Bunu sebebi bardağın boş tarafına bakıyor olmam da olabilir veya içim fesattır da ondan öyle tanımlıyorumdur, bilinmez. Ama şu bir gerçek ki çoğumuz ambalaja önem veriyoruz.


Kılıf olarak sayılabilecek başka bir şey daha varsa o da maskedir. Çeşitli maskeler mevcuttur; iş gereği takılan maskeler solunum yollarını korumak, yüze sürülmek suretiyle karşımıza çıkan maskeler güzelleşmek, balolarda kullanılanlar ise eğlence amacıyla kullanılır. Bir de görünmez maskeler vardır, bunlar insanın kötü yüzüdür. Kullanım amaçları kimi zaman riyakarlık, kimi zaman da olduğundan başka görünme çabasıdır. Çevrenize dikkatle bakarsanız eğer, fark etmek çok da zor değildir..

Sonuç olarak kılıflar hayatımızda çokça vardır, iyisini ve kötüsünü ayırt etmek dikkat gerektirir. Kılıflar çoğu zaman bizi yanıltsa da onlara gereken önem verilmelidir. Kusursuz olmaları önemlidir, yoksa kötü sonuçlar DOĞURA BİLİR! Tıpkı ülkemizi yönetenlerin dünya'ya gelişleri gibi...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...