24 Şubat 2012 Cuma

Hep Bir Şeyler Eksik

Tuhaf bir toplumuz. Potansiyelimiz yüksek ama kullanamıyoruz. Dünyanın en güzel topraklarında refah içerisinde yaşayabilecekken, her seferinde duvara toslamayı başarıyoruz. Eğitimsizliğin, düşünmemenin etkisi büyük ancak tembel olmamız da sıkıntının temel nedenlerinden biri. Tembel olmamız da, yaptığımız işleri baştan savma yapmamıza neden oluyor.

Atatürk'ün "Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir" sözü tarihi bir sözdür. Bu sözü vurgulayarak söylemesindeki amaç teşviktir. Tarih, bilindiği gibi o günün şartları altında değerlendirilmelidir. Zaman içinde yozlaşan toplumumuz için bence artık bu söz geçerli değildir. Geçerliliğini kaybetmesinin temel nedenini Mustafa Kemal'i iyi anlayamamaktan kaynaklanmaktadır.

Söylemesi ve kabul etmesi zor ama büyük bir çoğunluğu niteliksiz insan güruhu olarak tanımlanabilecek bir halka sahibiz. Olumsuzluklarla dolu hayatımızda güzel şeyler de hiç olmuyor değil tabi ki. Görmek biraz zor olsa da arada bir moral verici gelişmelerde yaşanıyor. Kendini geliştirmeyi başarmış büyük adamların yaptığı çok büyük işler göğsümüzü kabartıyor.

Son dönemdeki bu parlama Atatürk'ümüzün hastalığının son demlerinde sonsuz bir güvenle kendini emanet ettiği Türk Hekimlerinden geldi. Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi Dünyada daha önce sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek zor ve önemli ameliyatları başarıyla gerçekleştirdiler. Yaklaşık bir ay önce Antalya'da bana göre tüm zamanların en başarılı yüz nakli Uğur Acar'a yapıldı ve aynı gün inanması zor bir iş olan aynı anda çift kol ve bacak nakli operasyonu da sonuca ulaştı. Nakledilen bacağı vücut kabul etmemiş olsa da ayakta alkışlanması gereken bir olay olarak tarihe yazıldı.

Saman alevi gibi parlayan başarılara doyduğumuz için bunun devamlılığının olması önemliydi ve bugün Ankara'da ikinci yüz nakli operasyonu yapılıyor. Aynı zamanda İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin iki kolu ve iki bacağı da nakledilecek. Asıl sevinilmesi gereken olay budur. Umarım bu ameliyatlar da başarıyla sonuçlanır..

Moral verici haberlerin arasında bu sabah dikkatimi çeken bir olay üzerine böyle bir yazı yazıyorum. Ne yazık ki başta da belirttiğim, baştan savma iş yaptığımız düşüncesini tekrar düşünmemi sağlayan olay şöyle;

Bağış yapılan kol ve bacaklar hastaneye getirilirken karton kutuların içinde, son derece ilkel biçimde taşınıyordu. Haliyle bakkaldan alınmış gibi görünen kutulardan birinin bantı yırtıldı ve içinde taşınan bacak yere düştü...

Bu olaya dışarıdan bakıldığında küçük bir ayrıntı gibi görünse de, en dikkatle yaptığımız işlerde bile hep bir şeylerin eksik olduğunu kanıtlar nitelikteydi...




Umut veren, güzel haberlerle dolu gazeteler okuyabilmek dileğiyle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...