21 Şubat 2012 Salı

Şimdiki Gelecek Zaman

Hiç bir zaman gelecek, şimdiki gelecek gibi olmamıştı..

Aksini iddia etmek tabi ki imkansız ama demek istediğim başka şey. Şu anda olduğun yerde kalırsan eğer, gelecek senin için oldukça sıkıcı geçebilir.

Dünya artık resmen eskisinden hızlı dönüyor. Bilimin akıl almaz gelişimi teknolojideki yeniliklerle birlikte sürekli yeni bir düzen oluşturuyor. Gelişime ayak uyduramayanlar, hayatın da dışında kalmaya mahkum olmak durumundalar.

Geçmişte geri kalmış toplumlar ile gelişmişler arasındaki fark hiç bu kadar açılmamıştı. İçinde olduğumuz günlerde ve devamında da muhtemelen bu fark, artarak artan bir ivmeyle devam edecek. Her an büyüyen dünya, tuhaf bir paradoksla aynı anda daha küçük cihazların içine giriyor. Eğer sizde bu evrime uyum sağlayamazsanız hayat daha da zorlaşacak ve dünyadan bihaber ölümü bekleyeceksiniz.

Kağıt, daha doğrusu gazeteler ve kitaplar son çırpınışlarını yaparak can çekişiyorlar. Her geçen gün televizyona bir kumanda daha ekleniyor. Koskoca devletlerin sırları İnternet de afişe ediliyor. Postalar, mektuplar artık e-mail oldu, muhtıralar bile elektronik. Ve daha bir sürü şey.. Kısacası robot denince mutfak robotu geliyorsa aklınıza yandınız..

Hayat bundan sonra bir ekran ve 104 tuştan sorulacak. Gerçi tuşların da sonu gelmek üzere. Siz siz olun, aklınıza mukayyet olun bunlar daha hiç bir şey, teknolojiyi ve hayatı kaçırmayın sonra üzülürsünüz..


Söylemedi demeyin..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...