29 Şubat 2012 Çarşamba

Violin

Violin dünyadaki en güzel ailelerden birinin adıdır. Violin ailesinin içinden en çok tanıdığımız Keman'dır ancak Viyola ve Viyolonsel de ailenin önemli üyeleridir. İnsanı insan yapan tüm duyguları, çıkardıkları seslerle muhteşem bir şekilde tasvir etme büyüsüne sahip enstrüman topluluğunu kelimelerle anlatmak güç.

Violin görüntüsündeki zarafeti sesine de yansıtır. Keman dört tel ve bir yay ile en küçük ve en yüksek tonlardaki seslere ulaşarak dinleyenin içindeki ruhu canlandırmayı başarır. Tınısının insan sesine en yakın olduğu söylenen Violin sesi hayatın sesi olarak adlandırılabilir.

Yay ve tellerin dans etmesi sonucu ortaya çıkan müzik, neşenin ve melankolinin en uçlarında dolaşmayı sever. Gülen bir yüzdeki parlayan gözü de, hüzünle dolu usulca akan göz yaşını da anlatabilir.

En güzel solo enstrüman keman, çalmayı bilmeyen birinin eline geçmesi durumunda çok tehlikeli bir silah haline dönüşür ve oradan hızla uzaklaşmak gerekir. Ölü ruhları canlandıran bu güzel alet içimizdeki canavarı da hareketlendirebilir. Aman dikkat..

Kemandan bu kadar bahsedip de dinlememek olmaz. Seçim yapmanıza yardımcı olmam gerekirse eğer;

İlk olarak bir ısınıp bir soğuyan havaları yaşadığımız şu günlerde Antonio Vivaldi - Four Seasons çok güzel bir seçim olabilir. Dört mevsimi bir arada dinlemek uzundur ama mevsimler de uzundur zaten.. Not: İlkbahar candır.

İçinizde şeytani duygular uyansın mı istiyorsunuz? O zaman ölüm - şeytan - iskelet simgeleriyle anılan Camille Saint-Saens - Danse Macabre dinleyin

Hayat sizi yoruyor, hedefe varmanız imkansız görünüyor ve çabalamaya devam ediyorsanız; imkansızı başarmanın zorluğunu akla getiren Paganini Caprice No.24 size göre.

Temiz ve saf aşkı, güzelliği duymak isteyenler Tchaikovsky - Romeo&Juliet size belki cevap verebilir.

Dertliyseniz eğer kederi akla getiren Schinder's List , hüznü anlatan Farid Farjad nameleri tam size göre..

Tabi ki saymakla bitmez, benim size sunduklarım sadece birkaç seçenek. Keman sesi hayatın ta kendisidir ve hayat devam ettikçe anlatacak çok şeyi olacak..

Kalbinizde kemanın tınısı eksik olmasın.. 





5 yorum:

  1. sü doğutürk29 Şubat 2012 17:58

    seçimler çok yerinde tam da akşam saatine denk geldi beni benden aldı götürdü,babaanneciğinin ruhu da duyuyordur eminim sana sevgiyle baktığını görür gibi oldum....

    YanıtlaSil
  2. solmaz doğutürk29 Şubat 2012 18:45

    Kalbindeki bu sevgi hiç eksik olmasın....canım benim..

    YanıtlaSil
  3. Bin yıl yaşasam yine sana doyamam :)

    YanıtlaSil
  4. http://www.youtube.com/watch?v=2mV3VWW3THc&feature=related dinlemelisin ekrandaki görüntünün benzerliği :))))aynı beyza

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...