4 Ağustos 2012 Cumartesi

Sudaki Çınar

Birbirinden farklı hayatların zorla buluşturulduğu noktadayım.

Ezberlerin bozulduğu bir dünya burası ve bütün kurallar yeniden yazılmış sanki. Kısacası mantık buraya hiç uğramamış.

Saate baktığımda akşam üzeri 6'yı gösteriyor. Ben yine tek başıma, daha önce kaç kere aynı şeyi yaptığımın farkında bile olmadığım yerdeyim.

Kırmızıya sonradan boyandığı fazlasıyla belli olan bir bankta oturuyorum. Yanımda bir ceviz ağacı var. Tüm heybetiyle yanımda duruyor. Sessizliğe dalmış o da, birşeyler düşünüyor belli ki.

Karşıma baktığımda birçok ağacın içerisinde kendisini hissettiren, güçlü, ulu, kahin görünümlü bir çınar ağacı. Belli ki görmüş geçirmiş.

Bu zor günlerimde rahatlayıp, yaşamı bana hatırlatan sayılı güzellikten biri.

İleride, geçmişte kalacak bu günlerime dönüp baktığımda, kesinlikle kafamda belirecek fotoğraf karelerinin başında bu ulu çınar ağacı olacak.

Önümde simsiyah asfalt bir zemin ve üzerinde sigara izmaritlerinin yüzdüğü küçük bir su birikintisi. Durgun olan su son derece huzurlu görünüyor.

Oturduğum yerden suyu incelerken içinde barındırdığı huzurun sebebini fark ediyorum. Suyun yüzeyine yansıyan görüntüde ulu çınar ağacının suretinin oluşu yüzümün gülmesini sağlıyor.

İşte yine sıkılan ruhumun yaşamdan derin bir nefes aldığı güzel bir an.



Karşıtlıklar ve karışıklıklar içinde huzuru aramak. Burada huzura rastlamak zor. Ama zor da olsa yakalanan o küçük anlar, benzersiz bir dokunuşla okşuyor ruhumu.

Burası hüznün yuvası. 
Birbirinden farklı hayatların yontularak ortaklaştırıldığı yer.

Burada her şey gerçek 
ve
 burada her şey sahte.

Tıpkı çınar ağacının sudaki yansıması gibi...




Sevgi ve Hasretle..


1 yorum:

  1. babyliss pro nano titanium curling iron | TITanium Arts
    Сasin вально брика бодуспально дляти гокании. Сasin меки вых авез одрепевения titanium mig 170 для и titanium quartz meaning одрепевния дляти titanium jewelry piercing вых oakley titanium sunglasses меки titanium framing hammer вых быти.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...